Lessysteem

  1. Home
  2. Lessysteem

Tennis is een technische sport, dus daar besteden we ook veel aandacht aan. Over de juiste grepen, het lusje, doorzwaaien, voetenwerk, positiespel en timing zullen onze lessers vaak horen. In de winterperiode geven we de  junioren in kleinere groepen les, zodat ze veel aandacht krijgen van de trainer en sneller nieuwe technieken en slagen onder de knie krijgen. Met name tijdens de competitie en in wedstrijdperiodes komen tactiek en mentaliteit aan bod. Ook vinden we het conditionele aspect en motorische vorming erg belangrijk. Zo starten we iedere les met een warming up (ook voor blessurepreventie) en zijn intensieve oefenvormen iets wat vaak terug komt bij onze lessen.

Naast 1 keer per week les stimuleren we een 2e keer trainen en het spelen van clubevenementen, competitie en toernooien. Juist voor de beginnende tennisser is wedstrijden spelen belangrijk. In het begin is het soms spannend, maar enorm leerzaam en vooral ook leuk! Voor de gevorderde tennisser zijn wedstrijden spelen de mogelijkheid om je eens te meten met andere clubgenoten of zelfs spelers van andere verenigingen. Je komt dan vast weer onderdelen van het spel tegen die je op de trainingen weer kan oefenen.

Het missen van lessen

We begrijpen dat niet iedereen iedere les aanwezig kan zijn. Dat is natuurlijk zonde, maar ieders eigen risico. In alle situaties willen we meedenken over het inhalen van een gemiste les. Wanneer er in een andere lesgroep plek is kan daar ingehaald worden. In overleg met de leraar zijn de lessen overdraagbaar. Langdurig afwezigheid door bijvoorbeeld blessureleed is voor het risico van de lesser, maar wij proberen altijd mee te denken over een oplossing.

Groepsgrootte

De meeste lesgroepen trainen in een groep van 8 personen. Dit is een prima prijs, kwaliteit verhouding. De leraar kan alle deelnemers goed aandacht geven en naast groepsopdrachten individuele aanwijzingen geven. Training in een kleinere groep van 4 personen is vaak ook mogelijk. De kosten zijn dan vanzelfsprekend ook hoger. Prive of duo trainingen worden op maat aangeboden, informeer hiervoor bij een van onze leraren.

Menu