Lessysteem

  1. Home
  2. Lessysteem

Tennis Academie Friesland streeft naar een hoge kwaliteit van de tennisles, waardoor er in korte tijd veel geleerd kan worden. Beter worden smaakt naar meer!

Tennis is een technische sport, dus daar besteden we ook veel aandacht aan. Zo willen we in de winterperiode junioren in kleine groepen les geven, zodat ze veel aandacht krijgen van de trainer en sneller nieuwe technieken en slagen onder de knie krijgen.

Met name tijdens de competitie en in wedstrijdperiodes komen tactiek en mentaliteit aan bod. Ook vinden we het conditionele aspect en motorische vorming erg belangrijk. Zo starten we iedere les met een warming up (ook voor blessurepreventie) en zijn intensieve oefenvormen iets wat vaak terug komt bij onze lessen. De prestatieve junioren kunnen ook een aparte conditietraining volgen.

We vinden het leuk onze trouwe lessers periodiek te belonen met leuke extra activiteiten als thema lessen en / of lessers toernooien. Vanzelfsprekend stimuleren we het spelen van clubevenementen, competitie en toernooien. Juist voor de beginnende lesser is het leuk om wedstrijden te spelen, hier leer je erg veel van en is vaak ook erg gezellig!

Het missen van lessen
We begrijpen dat niet iedereen iedere les aanwezig kan zijn. Dat is natuurlijk zonde.

In de winterperiode werken we naast de reguliere groepen van 8, ook veel met groepen van 6 personen op 1 baan. We werken dan met een roulatie systeem, waarbij iedere keer een van de lessers reserve staat. De start en einde van het seizoen is met alle lessers, daarna staat iedere lesser 3x op reserve. De trainer maakt hier op basisschema van, nadat iedereen de reeds bekende verhinderingen doorgegeven heeft. Wanneer iemand onverwacht uitvalt, dan kan hij of zij wisselen met de reserve speler.

In alle situaties willen we meedenken met het inhalen van een gemiste les in een andere groep, maar dit kunnen we niet beloven. In overleg met de leraar zijn de lessen ook eenmalig overdraagbaar bij afwezigheid.

Menu