Lessysteem

  1. Home
  2. Lessysteem

Tennis Academie Friesland streeft naar een hoge kwaliteit van de tennisles, waardoor er in korte tijd veel geleerd kan worden. Beter worden smaakt naar meer!

Onze tennislessen

Tennis is een technische sport, dus daar besteden we ook veel aandacht aan. Over de juiste grepen, het lusje, doorzwaaien, voetenwerk, positiespel en timing zullen onze lessers vaak horen. In de winterperiode geven we de  junioren in kleinere groepen les, zodat ze veel aandacht krijgen van de trainer en sneller nieuwe technieken en slagen onder de knie krijgen. Met name tijdens de competitie en in wedstrijdperiodes komen tactiek en mentaliteit aan bod. Ook vinden we het conditionele aspect en motorische vorming erg belangrijk. Zo starten we iedere les met een warming up (ook voor blessurepreventie) en zijn intensieve oefenvormen iets wat vaak terug komt bij onze lessen.

We vinden het leuk en belangrijk onze lessers periodiek te belonen met leuke extra activiteiten als thema lessen en / of lessers toernooien. Vanzelfsprekend stimuleren we het spelen van clubevenementen, competitie en toernooien en daar waar mogelijk proberen we onze lessers in actie te zien. Voor de gevorderde tennisser zijn wedstrijden spelen de mogelijkheid om je eens te meten met andere clubgenoten of zelfs spelers van andere verenigingen. Je komt dan vast weer onderdelen van het spel tegen die je op de trainingen weer kan oefenen. Juist ook voor de beginnende tennisser is wedstrijden spelen belangrijk. In het begin is het soms spannend, maar enorm leerzaam en vooral ook leuk!

Het missen van lessen

We begrijpen dat niet iedereen iedere les aanwezig kan zijn. Dat is natuurlijk zonde, maar ieders eigen risico. In alle situaties willen we meedenken over het inhalen van een gemiste les. Wanneer er in een andere lesgroep plek is kan daar ingehaald worden. In overleg met de leraar zijn de lessen ook overdraagbaar bij afwezigheid. Ook langdurig afwezigheid door bijvoorbeeld blessureleed is voor het risico van de lesser, maar wij proberen altijd mee te denken over een oplossing. Wanneer er aan het einde van het lesseizoen nog weken over zijn, organiseren we ook enkele extra momenten om de gemiste lessen in te halen.

Naast de reguliere groepen van 8, werken we met name in de winterperiode ook veel met groepen van 6 personen op 1 baan. We werken dan met een roulatie systeem, waarbij iedere keer een van de lessers reserve staat. De start en einde van het seizoen is met alle groepsgenoten, daarna staat iedere lesser 3x op reserve. Op basis van ieders vooraf bekende verhinderingen maakt de trainer hier een schema van. Wanneer iemand vervolgens onverwacht uitvalt, dan kan hij of zij wisselen met de reserve speler. Op deze manier zijn de kosten voor iedereen in de lesgroep lager en betaal je niet voor de gemiste lessen.

 

Menu